Image

“Швидкі для України”: проект гуманітарної допомоги з Канади

0 Comments


31.10.2016, Україна

Триває реалізація проекту «Швидкі для України», ініційованого громадськими організаціями українців Канади у співпраці з національною організацією парамедиків «Paramedic Chiefs of Canada» у відповідь на військові дії в Україні, які зумовили критичну потребу у високотехнологічних машинах швидкого медичного реагування. Партнерами проекту в Україні виступають Карітас України та компанія «Автологістика». Результатом впровадження першої фази проекту стала передача у вересні 2015 року військовим шпиталям у Харкові, Дніпрі та Вінниці чотирьох повністю обладнаних машин швидкої допомоги.  



Другий етап проекту, під час якої в Україні розпочнуть роботу 10 оснащених найновішим обладнанням автомобілів, орієнтований на надання невідкладної медичної допомоги цивільному населенню, розпочався у жовтні 2016 р. Завдяки дару канадських добродійників з’явиться можливість покрити потреби трьох медичних напрямків:

Програма «Мобільні амбулаторії»: чотири автомобілі поїдуть у Харків, де починає впроваджуватись проект надання базової медичної допомоги найбільш уразливим категоріям населення за допомогою мобільних медичних бригад, покликаний надавати допомогу до 50 000 осіб щорічно. Нові швидкі дадуть змогу значно розширити масштаб надання медико-санітарної допомоги громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах, в першу чергу переселенцях з зони бойових дій.

Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф: внаслідок захоплення територій та військових дій кількість машин швидкої допомоги в Донецькій та Луганській областях скоротилась наполовину, тому допомога з Канади допоможе у відновлення можливостей реагування на надзвичайні ситуації у контрольованих урядом районах Донбасу. Три автомобілі, оснащені додатковим аварійно-рятувальним обладнанням, будуть розміщені у Сєвєродонецьку, Луганської області.

– Дитячі лікарні: три швидкі поїдуть до Тернополя, Чернівців та Харкова, де надаватимуть допомогу дітям та матерям – оцінка потреб показала, що саме в цих регіонах є найбільша потреба у наданні допомоги пацієнтам, особливо тим, які потребують термінового хірургічного втручання.  

Канадські доброчинці за рахунок приватних та корпоративних пожертв профінансували придбання не лише автомобілів, а також комплектів запасних частин для їхнього обслуговування та ремонту та устаткування, необхідного для повноцінної роботи, включаючи зовнішні автоматичні дефибрілятори і обладнання, необхідне для надання педіатричної допомоги.  

20 жовтня вісім придбаних автомобілів вже вирушили з Галіфаксу на борту корабля, ще два будуть відправлені найближчим часом. Даний проект був би неможливим без вагомого внеску канадських громадських організацій, не лише в грошовій формі, а і у формі донацій автомобілями та обладнанням на суму більше 200 000 доларів.  

Проект “Швидкі для України” був започаткований канадцем українського походження Дейвом Дучаком – засновником і членом Асоціації парамедиків Канади – і впроваджується за підтримки Дорадчого Комітету у справах розвитку відносин між Україною та провінцією Саскачеван, Комітету “Євромайдан Канада”, Канадсько-української фундації та Медичної асоціації парамедиків Саскачевану. Чотири автомобілі, придбані в рамках другої фази проекту, були придбані та обладнані за кошти Уряду Манітоби, по одному – регіональним відділенням Конгресу Українців Канади у Манітобі, парамедичною службою округу Оксфорд у провінції Онтаріо, регіональним муніципалітетом Гальтона (Онтаріо), службою з надзвичайних ситуацій міста Прескот-Расселб компанією Medavie (Саскатун) та за рахунок приватних внесків родин Дутчак, Середи та Сен-Онж. Загальну підтримку проекту надано Урядом Канади, а також урядами провінцій Саскачеван та Манітоба.

Categories: Новини

Залишити відповідь