Image

Карітас України підвищує рівень професійного розвитку своїх працівників

0 Comments

За останні роки Карітас України значно розширив сферу своєї діяльності, а також кількість залучених фондів. Подальший розвиток організації передбачає не лише впровадження нових програм, але і сталий інституційний розвиток, для чого вкрай важливе постійне підвищення кваліфікації персоналу. Висока кваліфікація працівників, постійний професійний розвиток завдяки участі у внутрішніх та партнерських тренінгах, семінарах, конференціях; стажування в Україні та за кордоном – принциповий підхід, який використовується в організації.

Одним з таких заходів став тренінг для менеджерів Карітасу України «Планування проекту з використанням логіко-структурних матриць», який проводився за сприяння Catholic Relief Service (CRS) і відбувся 19 – 22 червня у Києві, об’єднавши близько 30 учасників. Його завданням було як навчити співробітників організації управляти проектним циклом та писати конкурентоздатні проектні пропозиції, так і служити командоутворюючим заходом і сприяти виробленню спільної стратегії фандрейзингової діяльності та проектного менеджменту. Якісні процеси розробки  проектів дадуть змогу їх успішно реалізувати, що допоможе принести ще більше позитивних зміни в життях людей, для яких щоденно працює Карітас України.

Тренерами виступали співробітники представництва CRS в Україні. Головними завданнями чотириденного тренінгу стали:

  • розбудувати спроможність персоналу Карітасу України очолити процеси розробки проектів  на рівні команд та у співпраці з партнерами;
  • забезпечити створення на рівні національного офісу Карітасу України системи для впровадження уніфікованої системи підходу до розробки проектів;
  • покращити знання та вміння персоналу використовувати методологію управління проектним циклом.

Тренінг максимально базувався на практичні діяльності – учасники мали змогу відчути себе членами великої команди, яка розробляє спільний проект – і хай поки це була лише навчальна вправа, але за ці дні всі відчули свою причетність до розробки і значно підвищили свої знання або систематизували вже наявні.

Робота на тренінгу ґрунтувалася на методах навчання для дорослих, адаптованих до потреб з навчання команди менеджерів проектів Карітасу України. Контент та методи були відібрані на підставі інформації від менеджменту організації, з використанням прикладів з реальних проектів, з внесенням доповнень від представників CRS, Caritas Austria, Caritas Germany. Особливо важливо, що всі приклади для практичної роботи базувались на сучасній ситуації в соціальній сфері Україні, особливо в тих напрямках, в яких працює Карітас, що давало змогу використовувати практичний досвід учасників, ділитись власними спостереженнями і застереженнями. Більшість сесій ґрунтувалось на інтенсивному залученні учасників, груповій роботі, розгляді кейсів та документів, рефлексії щодо отриманого досвіду.

Даний тренінг став першим великим заходом, який об’єднав команду менеджерів Карітасу України, але в майбутньому такий підхід має стати систематичним для підтримки організаційної сталості організації.

Categories: Новини

Залишити відповідь